SASO – sforait si apnee in somn

  • examene endoscopice si fibroscopice
  • intocmirea unor fise cu scoruri de evaluare a patologiei, in vederea eventual a realizarii de somnografii
  • interventii locale de degajare a sindromului obstructiv
  • interventii cu radiofrecventa Ellman pentru rinite hipertrofice, uvuloveloplastii, uvulectomii,criptoloza amigdaliana, reductii amigdaliene , amigdalotomii
  • operatii de deviatie de sept nazal

SASO= Sindrom Obstructiv de Apnee in somn – sforait

Apneea de tip obstructiv (SASO) se caracterizeaza prin lipsa fluxului la nas si gura pe o durata mai mare de 10 secunde insotita de efort respirator In timpul somnului se produce bascularea posteriora a limbii si valului palatin ce vin in contact cu peretele posterior faringian si determina ocluzia (inchiderea fluxului de la nivelului) nasului si orofaringelui. Fenomenul este urmat de apnee cu scaderea presiunii oxigenului si cresterea presiunii CO2 urmata de microtrezire. Acesta determina deschiderea cailor aeriene superioare cu hiperventilatie , scaderea PCO2 si diminuarea efortului ventilator cu readormire.

Nova Globului – 021.325.44.22 / 0786.485.907

 

Formular de contact

Completati formularul de contact si vom raspunde solicitarii dumneavoastra in maxim 24 de ore. Daca este posibil oferiti detalii suplimentare despre solicitare in mesajul dumneavoastra. Va rugam sa lasati si un nr de telefon pentru a putea fi contactati in cazul in care doriti o programare.

 

Numele Dumneavoastra (Necesar)

Email (Necesar)

Subiect

Mesajul Dumneavoastra