clinica nova in Nepal (5)

Mihaela Marin, cea care te întâmpină, de cele mai multe ori la recepţia Clinicii Nova Explorări ORL Bucureşti a trait o experienţă unică şi, în acelaşi timp, demnă de toată aprecierea.

Colega noastră face parte, în aceste zile din grupul de 20 de români care iau parte la cea de-a 5-a ediţie a expediției umanitare Nepal for Life, organizată de asociația Volunteer for Life România.

Cei 20 de cetățeni români sunt medici, paramedici și fizioterapeuți, profesori și IT-iști. Delegaţia şi-a propus să ajute comunitatea de locuitori din satul Dhungkharka, districtul Kavrepalanchok. Astfel au lucrat zile în şir la amenajarea şi dotarea unui cabinet stomatologic, primul construit vreodată în acest district în care locuiesc peste 380.000 de suflete. Medici generaliști și stomatologi din grupul de voluntari au oferit consultații și tratament celor în nevoie.

Cu sprijinul Fundației pentru SMURD, a fost înfiinţat și dotat şi un laborator pentru cursuri de prim ajutor, în cadrul căruia membrii expediţiei au susţinut cursuri pentru copii și au pregătit instructori formatori locali care să poată continua instruirea copiilor și a populației adulte locale în vederea unei corecte și eficiente reacții în situații de urgență și de prim ajutor.

Şi pentru că românii sunt harnici şi inimoşi, pe lângă toate de mai sus, a fost amenajat și dotat şi un cabinet de fizioterapie, iar voluntarii specialişti fizioterapeuți parte din Echipa Educaţională au îngrijit persoanele în nevoie și instruit personal medical în tehnici de tratare și recuperare fizioterapeutică, disciplină care nu se studiază în Nepal.

Asociația Volunteer for Life România, împreună cu inimoșii săi sponsori și micii donatori, au oferit comunității locale, pe lângă toate echipamentele necesare cabinetului stomatologic, laboratorului pentru cursuri de prim-ajutor și centrului de fizioterapie, și multe alte ajutoare dintre cele mai diverse, de la medicamente și lucruri de igienă personală și până la materiale didactice.

Localnicii, dar mai ales copiii, au răsplătit munca binefăcătorilor cu multă căldură, cu îmbrăţişări şi bucurie.

Nepalul, deși o țară binecuvântată cu cei mai înalți munți din lume, are un PIB nominal de 17 ori mai mic decât al României. În plus, cumplitul cutremur din 25 aprilie 2015 și replicile lui au ucis peste 8.500 de oameni, iar alte 8 milioane de persoane (mai mult de un sfert din populația țării) au fost rănite sau afectate, potrivit rapoartelor ONU.

#NepalForLife #NepalforLife2019 #VolunteerforLife #FundatiapentruSMURD #SMURD #voluntariat #volunteering #I_love_volunteering