Servicii kinetoterapie

Obiectivele kinetoterapie

  • corectarea posturii si aliniamentului corpului
  • cresterea mobilitatii articulare
  • cresterea fortei musculare
  • cresterea rezistentei musculare
  • cresterea coordonarii, controlului si echilibrului
  • corectarea deficitului respirator
  • reeducarea sensibilitatii
  • relaxarea

Recuperarea medicala prin kinetoterapie

Exista o gama foarte larga de afectiuni pentru care recuperarea medicala prin kinetoterapie este specifica si absolut necesara. Astfel, kinetoterapia ajuta la tratarea urmatoarelor: afectiunile aparatului locomotor (ortopedice si posttraumatice), afectiunile reumatice (spondilita, poliartrita reumatoida, artrita, reumatisme degenerative, reumatismul tesutului moale), afectiunile neurologice (accidentele vasculare cerebrale, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos, sindroame neurologice), afectiunile aparatului cardio-vascular, afectiunile aparatului respirator, afectiunile neuropsihice, afectiunile metabolice (obezitatea), maladiile congenitale (distrofia neuro-musculara, luxatia congenitala de sold, tetraplegia) etc.

Care este rolul terapeutic al exercitiului fizic?

Exercitiile fizice contribuie la mentinerea starii de sanatate si au rolul de conduce catre echilibrul tuturor functiilor organismului uman. Miscarea ajuta fiinta umana sa-si mentina deplinatatea fortelor fizice si morale, facînd-o utila cît mai îndelungat timp. Exercitiul fizic este mijlocul principal al educatiei fizice. Ca urmare a practicarii sistematice a exercitiului fizic, apar în organism efecte locale sau generale, imediate sau tardive, trecatoare sau de durata, care îmbunatatesc structura si functionalitatea corpului uman. Orice activitate cu caracter fizic constituie si o stimulare pentru muschi, carora le îmbunatateste proprietatile fiziologice si calitatile fizice.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale deficientelor fizice sînt tulburarile tonusului muscular; corectarea acestora se bazeaza pe efectele exercitiului fizic asupra muschiului. Din punct de vedere al rolului educativ, exercitiul fizic are efect benefic la orice vîrsta, dar mai ales în perioada de crestere, cînd miscarile nu sînt înca bine definite, cînd cresterea oaselor nu este încheiata, prin repetarea corecta a unor miscari se ajunge la eliminarea miscarilor incoerente si la stapînirea celor necoordonate. Stimularea factorilor morali si volitionali contribuie la corectarea atitudinilor gresite. Omul are nevoie de multa miscare în aer liber, de exercitii, pe care sa le integreze sistematic în programul sau de activitate zilnica.

Nova Globului – 021.325.44.22 / 0786.485.907

 

Formular de contact

Completati formularul de contact si vom raspunde solicitarii dumneavoastra in maxim 24 de ore. Daca este posibil oferiti detalii suplimentare despre solicitare in mesajul dumneavoastra. Va rugam sa lasati si un nr de telefon pentru a putea fi contactati in cazul in care doriti o programare.

Numele Dumneavoastra (Necesar)

Email (Necesar)

Subiect

Mesajul Dumneavoastra