PENTRU COPII – CONSULT ORL GENERAL

Dragi parinti, daca doriti sa veniti cu copilul la un consult ORL la noi , va rugam mult sa pregatiti copilul inainte cu cel putin 1 saptamana. In primul rand prezentati aceasta consultatie, ca fiind o vizita la un prieten, intr- o casa noua. Ne salutam, ne prezentam, stam pe scaun, zambim, povestim ce ne doare, ce ne deranjeaza.

Apoi trebuie sa fie pregatit pentru o consultatie in gat, nas si urechi. Astfel- trebuie sa stea la dvs cu gura larg deschisa, timp de 15 secunde – numarati cu voce tare pana la 15, apoi tineti o coada de lingura pe limba copilului 5 secunde. Faceti aceste gesturi cateva zile inainte de consultatie.

Pentru nas – trebuie sa stie doar ca ne uitam in nas cu o luminita si facem poze. Pentru urechi si teste auditive, timpanograme, DP grame – ne ajuta foarte mult sa le puneti castile de la telefon in urechi timp de minim 10 secunde, cerandu-le sa nu vorbeasca cat numarati pana la 10. Repetati manevra cu casti in urechi macar 2-3 zile inaintea consultatiei.

Noi avem nevoie de un copil cooperant, calm, zambitor, care stie ca vine sa se joace cu noi. Rugam parintii sa filmeze cu telefonul, mersul unui copil, miscarile capului, a ochilor, crizele. Avem nevoie de un jurnal cu starile de ameteala sau cu durerile de cap, jurnal de alimentatie – factori declansatori.